Poteter med agurk, syltet rødløk og rømme
Poteter finnes i mange ulike varianter, med ulik smak, farge og konsistens. I denne smakfulle retten kan du gjerne blande litt ulike typer. Skulle du være så heldig å komme over den lilla typen, med navnet Blå Kongo, er den fantastisk å bruke i denne potetsalaten.
Du trenger (til 4 porsjoner)
- 600 g blandede poteter
- 1 agurk
- 4 ss syltet rødløk (oppskrift finner du her)
- 1 dl rømme
- 1 bunt dill
Kok potetene i saltet vann til de er møre. La potetene kjøle seg ned litt. Del potetene, og fordel dem utover et stort fat. Høvle strimler av agurken på langs med en potetskreller, bruk kun det ytterste av agurken og la kjernen være igjen. Ha agurkstrimlene og den syltede løken over potetene, fordel litt rømme over, og topp det hele med en god olivenolje, dill og flaksalt.
Nyt som en liten lunsjrett for seg selv, eller som tilbehør til grillmaten.
Les mer om ulike metoder å koke poteter på her.